Superfoods

superfood

Het kan je niet ontgaan zijn, overal hoor je wat over deze producten, dat ze je een enorme energieboost geven, je ervan zou afvallen, het je stoelgang bevordert en nog veel meer. Maar wat zijn die superfoods nou eigenlijk?

Over de hele wereld zijn we massaal superfoods aan het gebruiken, het idee dat kleine beetjes van deze snacks ons zoveel kunnen voeden en energie geven is toch te gek om waar te zijn? Maar wat houden die superfoods nou eigenlijk in en waarom zouden ze zo goed voor ons zijn.

goji
Dit zijn gojibessen

superfood2

Superfood is een verzamelnaam voor verschillende planten, vruchten en noten die van nature extreem gezond zouden zijn. Ze bevatten dus geen toegevoegde zouten, suiker, kleurstoffen, hormonen enz. Een voedingsproduct valt pas onder de categorie ‘Superfood’ als het 12 of meer positieve gevolgen heeft voor je gezondheid. Elke soort heeft dus zijn eigen positieve effecten. Superfoods kunnen door bijna alle gerechten gebruikt worden, het zou bijvoorbeeld door je yoghurt of salade kunnen. Maar natuurlijk kun je (de meeste) superfoods ook gewoon rauw als gezonde snack eten.

Een van de beste superfoods van de besvarianten zijn de gojibessen, deze bessen zijn rijk aan vitaminen, mineralen, aminozuren, antioxidanten (zorgen ervoor dat je niet ziek wordt) en nog meer voedingsstoffen. Ze zouden helpen bij het afvallen, beter kunnen slapen, werken tegen huidaandoeningen en acne, daarbij is het ook heel goed voor je nieren en lever. Doordat de bessen lekker en zo goed voor je zijn, zou je er veel vrolijker van worden en daarom worden ze ook wel ‘Happy berries’ genoemd.

Chiazaden
Chiazaden

Chiazaden zijn de bekendste van de zaadsoorten, deze kleine zwarte zaadjes zijn een beetje vettig en heel gezond. Ook deze bevatten weer heel veel goede voedingstoffen en zouden veroudering van de huid vertragen en je immuunsysteem een finke boost geven.

Bijenpollen
Bijenpollen

Bijenpollen, ook wel ‘fontein van de jeugd’ genoemd, is een superfood die echt voor superveel dingen goed is. Je wordt er erg energiek van, het vertraagt de veroudering van de huid, zorgt ervoor dat je huid en haren gaan stralen en zorgt er ook voor dat je eetlust met zo’n 20% zou afnemen, waardoor je dus makkelijk af zou kunnen vallen. Naast al deze effecten kan het er ook nog voor zorgen dat allergiën verminderd worden en dat je darmen geen verstoppingen krijgen. Bijenpollen zijn de stuifmeelkorrels van bijen, dus als je allergisch bent voor bijensteken of stuifmeelkorrels moet je deze niet gebruiken!

Superfood zijn te bestellen via internet en te vinden in de supermarkt en voedingwinkels.

Advertenties

5 gedachten over “Superfoods”

  1. Heey, die hele hipe van superfoods enz sbap ik… Maar je moet het zoals veel diëetisten zeggen, niet alleen maar eten, gebruik het als afwisseling, niet als vervanging 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s